Ελληνικά ποτά

 

Η Ελληνική γη παράγει άριστες πρώτες ύλες για την παραγωγή αποσταγμάτων. Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι αποτελούν τη βάση για την παραγωγή ποτών όπως το ούζο, το τσίπουρο, η ρακή, το κονιάκ, τα λικέρ, η τεντούρα, η μαστίχα, το κουμ-κουάτ και ένα πλήθος άλλων που συναντά κανείς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά λοιπόν του ελληνικού αμπελώνα είναι ο μεγάλος αριθμός μικροπεριοχών με ιδιαίτερο οικοσύστημα (έδαφος – κλίμα – ποικιλία αμπέλου) όπου παράγονται κρασιά με ποιοτικό χαρακτήρα. Σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές οι εδαφοκλιματικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για το αμπέλι.
Η ποιότητα και η μοναδικότητά των ελληνικών ποτών & αποσταγμάτων, αναγνωρίσθηκε από νωρίς στις αγορές της Ελλάδα και του Εξωτερικού.

 

  • Ούζο
  • Τσίπουρο / Τσικουδιά
  • Ρακή
  • Τεντούρα
  • Μαστίχα Χίου
  • Κίτρο Νάξου
  • Κουμ – Κουάτ
  • Κονιακ
  • Λικερ